Sulje
Kanta-asiakkuus
Ostoskärry
Turvallisuus Veneen turvallisuus Palonsammuttimet

Palonsammuttimet

Veneessä olet hyvin alttiina tulipalon sattuessa, koska sieltä löytyy paljon helposti syttyviä materiaaleja ja palavia aineita, kuten bensiini ja diesel. Samanaikaisesti ei ole paikkaa, johon piiloutua tulelta. Onkin tärkeää tehdä kaikkensa, jotta tulipalolta vältytään ja että toimiva sammutin on aina helposti saatavilla.

Käsisammuttimia on periaatteessa saatavana kolmella erityyppisellä sammutusaineella:

Hiilidioksidi: Hiilidioksidisammuttimia käytetään pääasiassa herkissä koneissa ja muissa laitteissa, joiden puhdas sammutus on tärkeää. Sammuttimet ovat erityisen sopivia pienikokoisiin suljettuihin tiloihin, joissa kaasu haihtuu ja luo palamattoman ilmapiirin koko tilaan.

Vaahto: Vaahtosammuttimet ovat yleensä huonompia palon sammuttamisessa kuin jauhesammuttimet. Etuna on kuitenkin se, että jäljelle jäänyt vaahto kuivataan helposti sammutustyön jälkeen.

Jauhe: Jauhesammutin on yleisin huviveneissä, koska se on erittäin tehokas. Haittapuoli on, että puhdistaminen on vaikeaa, ja jos tyhjennät jauhesammuttimen moottoritilaan, se on todennäköisesti tuon moottorin loppu.

Sammuttimen ohella sammutuspeite on aliarvostettu apu aluksella. Kun kyse on pienemmän tulipalon tukahduttamisesta veneen sisällä tai tuli ihmisen vaatteissa, on sammutuspeite suositeltavampi. Se ei tarvitse huoltoa eikä vaadi puhdistusta. On kuitenkin tärkeää kouluttaa meihistö etukäteen, jotta tiedät kuinka sitä käytetään.

Lue lisää aiheesta Palonsammuttimet
Suodata haku
Järjestä tämän mukaan:
Suosio
Viimeisin
Nimet A-Ö
Nimet Ö-A
Hinta nouseva
Hinta laskeva
Tuotemerkit
0 Valitut tuotteet
1852 Marine Quality (2)
Gloria (4)
Näkyvillä 10 kpl 10 tuotteesta.
Suodata haku
Tuotemerkit
1852 Marine Quality (2), Gloria (4),
Tuotemerkit
1852 Marine Quality (2)
Gloria (4)