Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Sammutimet veneeseen ja retkeilyyn

Suositut suodattimet
Järjestä tämän mukaan:
Kaikki suodattimet
Kaikki suodattimet
Tuotetta: 15
Näytää Tuotteet

Veneessä olet hyvin alttiina tulipalon sattuessa, koska sieltä löytyy paljon helposti syttyviä materiaaleja ja palavia aineita, kuten bensiini ja diesel. Samanaikaisesti ei ole paikkaa, johon piiloutua tulelta. Onkin tärkeää tehdä kaikkensa, jotta tulipalolta vältytään ja että toimiva sammutin on aina helposti saatavilla.

Käsisammuttimia on periaatteessa saatavana kolmella erityyppisellä sammutusaineella:

Hiilidioksidi: Hiilidioksidisammuttimia käytetään pääasiassa herkissä koneissa ja muissa laitteissa, joiden puhdas sammutus on tärkeää. Sammuttimet ovat erityisen sopivia pienikokoisiin suljettuihin tiloihin, joissa kaasu haihtuu ja luo palamattoman ilmapiirin koko tilaan.

Vaahto: Vaahtosammuttimet ovat yleensä huonompia palon sammuttamisessa kuin jauhesammuttimet. Etuna on kuitenkin se, että jäljelle jäänyt vaahto kuivataan helposti sammutustyön jälkeen.

Jauhe: Jauhesammutin on yleisin huviveneissä, koska se on erittäin tehokas. Haittapuoli on, että puhdistaminen on vaikeaa, ja jos tyhjennät jauhesammuttimen moottoritilaan, se on todennäköisesti tuon moottorin loppu.

Sammuttimen ohella sammutuspeite on aliarvostettu apu aluksella. Kun kyse on pienemmän tulipalon tukahduttamisesta veneen sisällä tai tuli ihmisen vaatteissa, on sammutuspeite suositeltavampi. Se ei tarvitse huoltoa eikä vaadi puhdistusta. On kuitenkin tärkeää kouluttaa meihistö etukäteen, jotta tiedät kuinka sitä käytetään.

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi