Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Hyviä neuvoja uimareille

7 hyvää neuvoa sinulle, joka haluat hypätä uimaan veneestä

Kun olet veneilemässä aurinkoisena ja lämpimänä päivänä, on vaikea olla hyppäämättä veteen viilentymään! Veteen hyppääminen ei kuitenkaan ole täysin vaaratonta. Vaikka sinne on helppo hypätä, ei takaisin veneeseen pääseminen ole aina yhtä helppoa.

Takaisin veneeseen

Uimatikkaiden tulee olla toimivat ja vedetty alas, jotta vedestä pääsee helposti ylös. Veneestä uidessa vesi on yleensä niin syvää, ettei uimari ylety pohjaan. Siksi on hyvä pitää kelluva köysi tai köydellä varustettu pelastusrengas valmiina, mikäli suonenvedon tai muun äkillisen oireen ilmetessä uimari voi levätä, kunnes hänet saadaan ylös vedestä.

Tarkista virtaus, ennen kuin hyppäät

Vene kannattaa aina ankkuroida paikalleen, jottei se ajelehdi karkuun tuulen mukana. Silti on vaara, että voimakkaat virtaukset voivat kuljettaa uimarin pois veneen luota uimisen aikana. Ennen kuin hyppäät veteen, tulee siis tarkistaa, kuinka voimakas virtaus on, tarkkailemalla ajelehtivatko veden pinnalla olevat esineet pois veneeltä. Joka tapauksessa veneessä on aina oltava vahdissa joku, joka voi ohjata sitä, mikäli virta kuljettaa sitä tai uimareita kauemmas toisistaan.

Lämmittele välillä

Kun aurinko on lämmittänyt kehosi, tuntuu vesi ihanan viileältä. Rannikon ulkopuolella vesi voi olla useita asteita kylmempää kuin rannan läheisyydessä. Veden lämpötila kannattaa tarkistaa lämpömittarin avulla, noin metri pinnan alapuolelta, ennen hyppäämistä veteen. Jos vesi on kylmää, voit harkita märkäpukua tai vastaavaa pysyäksesi lämpimänä. Vaihtoehtoisesti voit odottaa uimaan menoa, kunnes löydät paikan, jossa vesi on lämpimämpää. Suonenvetojen riski kasvaa kylmässä vedessä, joten nouse lämmittelemään, jos tunnet, että kehosi lämpötila alkaa laskea.

Pelastusliivi pitää sinut pinnalla vedessä ja siitä on erityistä apua jos ilmenee kramppeja tai pahoinvointia. Joka tapauksessa pelastusliivi lisää turvallisuutta, varsinkin jos et ole huippu-uimari.

7 ohjetta veneilijälle

  • Veneeseen on aina jäätävä yksi henkilö, joka voi ohjata sitä ja tehdä hälytyksen tarvittaessa
  • Älä koskaan hyppää uimaan, jos veneilet yksin
  • Varmista, että uimatikkaat ovat toimintakuntoiset
  • Hyvä uima-taso veneessä tekee uinnista helpompaa ja turvallisempaa
  • Tarkista virtaustilanne tarkkailemalla, ajautuvatko pienet esineet pois veneeltä
  • Pidä pitkää kelluvaa köyttä tai pelastusrengasta esillä. Uimari voi pitää tästä kiinni, kunnes saa apua
  • Tarkista veden lämpötila ennen kuin hyppäät sinne
  • Käytä märkäpukua tai vastaavaa jos vesi on kylmää, ja harkitse pelastusliivejä jos et ole hyvä uimari
?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi