Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Onko moottoriveneesi yhä vedessä? Watski jakaa parhaat vinkkinsä siitä, mitä tulee muistaa ennen veneen nostamista ja sen jälkeen.

Öljynvaihto

Suojaa moottoriasi vaihtamalla siihen öljyt. Tämä on tärkeää syövyttävien happojen muodostumisen välttämiseksi. Harkitse veneen lämmittämistä jonkin aikaa ennen vaihdon aloittamista, jotta öljystä tulee nestemäisempää. Tämä helpottaa huomattavasti. Käytä öljynvaihtopumppua, jolla voit imeä vanhan öljyn ulos. Lisää sitten uudet öljyt.

Vaihda suodatin

Vaihda öljynsuodatin ja polttoaineen suodatin. Dieselmoottorissa tulee polttoainesuodatin puhdistaa tai vaihtaa.

Tyhjennä tankki ja vene

Muista myös tyhjentää veneen polttoainesäiliö. Voit tyhjentää septitankin sataman tyhjennysasemalla. Sen jälkeen voit vielä huuhdella sen puhtaalla vedellä.

Tuo kotiin kaikki tyynyt ja muut tekstiilit sekä kaikki muu irtonainen, jonka ei tarvitse olla veneessä talvella. Tällöin mikään ei voi imeä kosteutta tai aiheuttaa pahaa hajua.

Noston jälkeen

Nostamisen jälkeen voit huuhdella ja puhdistaa veneen ulkopinnat. Suosittelemme myös siipipyörien poistamista ja sijoittamista pimeään ja kuivaan paikkaan, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa kevääseen.

Moottori kannattaa huuhdella sisältä 50-prosenttisella glykoliseoksella. Näin vältyt pakkasvaurioilta. Käytä glykolia myös wc-järjestelmän pakkasestoon. Älä myöskään unohda tyhjentää vesijärjestelmää, hanoja jne.

Voit myös miettiä ja listata kohteita, jotka haluat päivittä veneessä ennen ensi kautta. Tarvitsetko uuden sammuttimen, palovaroittimen vai uuden ensiapupakkauksen tai jotain muuta tärkeää. Älä unohda uusia sinkkianodeja!

Kirjoita siis ylös, mitä sinun on korjattava sekä kaikki tulevat hankinnat, jotka sinun on tehtävä syksyn ja talven aikana. Syksy on täydellinen ajankohta tehdä niin paljon kuin mahdollista, jotta sinulla on kaikki valmiina uuden kauden alkaessa. Silloin haluat varmasti vain päästä veneeseen ja vesille heti kun mahdollista!

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi