Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Aiotko jättää veneen veteen talveksi?

Harkitsetko veneesi jättämistä veteen tänä talvena? Veneen talvehtimiseen vedessä voi olla monia eri syitä. Jos päätät jättää veneen veteen, on syytä käydä läpi oheinen muistilista, jotta mikään tärkeä seikka ei unohdu.

Olemme laatineet listan hyvistä neuvoista, jotka sinun tulee huomioida veneen valmistelussa talvehtimiseen ennen syysmyrskyjen saapumista.

Tärkeä! Muista tarkistaa ensin vakuutusyhtiöltäsi, mitä pätee, kun säilytät veneen veteen talveksi. Se voi olla erilaista kuin sen säilyttäminen maassa.

Vahvat kiinnitysköydet

Muista, että veneesi kiinnitysköydet kuluvat jatkuvasti UV-valon, suolaveden ja kannatellun kuorman vaikutuksesta. Kun syksyn ja talven myrskyt ja kylmyys saapuvat, on tärkeää, että vene on kiinnitetty turvallisesti laituriin. Kiinnitys on tärkeä, joten käytä mielellään kaksinkertaista kiinnitystä iskunvaimentimilla ja varmista, että veneellä on reilu etäisyys laiturista. Valitse mielellään tavallista tukevammat kiinnitysköydet talveksi, jos olet vähänkään epävarma normaalien kiinnitysköysiesi vahvuudesta. Valmistele venepaikka jo alkusyksystä, koska vaativassa säässä se on lähes mahdotonta.

Vältä kosteus veneessä

Veneeseen kerääntyy helposti kosteutta ja homeen haju voi olla pian tuntuva. Levitä runsaasti kosteudenpoistajia ympäri venettä, jolloin vältyt kosteuden tiivistymiseltä ja homeelta. Kosteuden tiivistyminen voi vahingoittaa sekä elektroniikkaa, tekstiileitä että puupintoja. Aseta kosteudenpoistajat niin, että ne eivät voi kaatua. Avaa kaikki kaapit ja laatikot niin, että ilmanvaihto on riittävä.

Suojaa moottoria jäätymiseltä

Moottorin suojaaminen pakkaselta ja jäätymiseltä on tärkeää. Käytä jäätymisenestoainetta ja glykolia. Tämä auttaa suojaamaan moottoria korroosiolta ja jäätymisen aiheuttamilta vaurioilta. Tarkista suositukset perämoottorisi käyttöoppaasta tai kysy moottorin valmistajalta lisäohjeita. Vaihda moottoriin öljyt ja öljynsuodatin. Tyhjennä tai vaihda vedenerottimen suodatin, jotta se ei jäädy. Vaihda myös sinkkianodit.

Polttoaineen talvisäilytys  

Jos polttoaine seisoo paikallaan liian kauan, voi tankkiin kondensoitua kosteutta. Käytä polttoaineiden lisäaineita, välttyäksesi ongelmilta, kun se on aika käynnistää uudelleen keväällä.

Suojaa läpiviennit jäätymiseltä

Kaikki läpiviennit on suojattava pakkaselta, koska muuten ne voivat halkeilla jäätymisen seurauksena. Sulje venttiili ja poista letku. Kaada sitten vähän pakkasnestettä venttiiliin ja aseta letku takaisin paikoilleen.

Tyhjennä lämminvesivaraaja

Klassinen virhe veneen talvehtimiseen liittyen on se, että unohdat tyhjentää lämminvesivaraajan ja sinun on sitten ostettava uusi keväällä jäätymisvaurioiden vuoksi. Tyhjennä säiliö vedestä ja avaa kaikki venttiilit, jotta vesi voi valua ulos. Jätä venttiilit auki. Varmista, ettei virtakytkin voi aktivoitua vahingossa. Jos säiliössä on sinkkianodi, voit vaihtaa sen tässä vaiheessa. Jos lämminvesivaraajasi on kulunut ja valmis kaatopaikalle, vaihda se. Tämä on oikein hyvä talviprojekti.

Tyhjennä vesitankki ja septitankki

Pumppaa kaikki vesi pois vesisäiliöstä ja jätä kansi hieman auki, jotta se voi kuivua kokonaan. Tyhjennä wc-säiliö sataman tyhjennysasemalla, huuhtele säiliö septitankin pesuaineella.

Käymälän talvisäilytys

Kaada vähän glykolia tai jäätymisenestoainetta wc-kulhoon, jotta wc ei jäätyisi talven aikana. Älä käytä muita kemikaaleja, koska ne voivat vahingoittaa tiivisteitä ja letkuja. Voit huuhdella letkut, säiliöt ja tiivisteet septitankin pesuaineella.

Tyhjennä vene vedestä

Poista ja kuivaa kölistä kaikki vedet niin, että vene on mahdollisimman kuiva ja puhdas. Avaa kaikki luukut ja kaapit, jotta ilma voi kiertää vapaasti.

Tyynyt, tekstiilit, purjeet ja sprayhood jne.

Kaikki, mikä on valmistettu orgaanisista materiaaleista, kuten tyynyt, peitot, purjeet ja sprayhood jne. tulisi varastoida kuivana talven ajaksi. Poista nämä ja vie ne lämpimään säilytykseen.

Lataa akut

Varmista, että kaikki akut on ladattu täyteen, ja sammuta sitten virta pääkytkimestä. Quick- ja CTEK-akkulaturit sopivat hyvin tähän tarkoitukseen. Akut voidaan jättää kylmään ulkoilmaan, mutta niiden on oltava täysin ladattuja. Voit tarkistaa akkujännitteen säännöllisin väliajoin talven aikana. Täyteen ladatun lyijy- / happoakun tulisi lepotilassa pitää 12,7 voltin jännitteen.

Pese vene

Käytä pehmeää veneenpesuharjaa ja veneenpuhdistusainetta, esim. Abnet.

Peittele vene

Peitä vene suojapeitteellä tai pressulla, jos mahdollista. Tämä säästää venettä tuulen ja sään rasitukselta. Varmista, että pressu on tiukasti kiinni ja käytä tarvittaessa pressutelinettä, joka varmistaa hyvän ilmastoinnin.

Siirrä vene

Satama on yleensä tyhjä talvella. Yritä löytää satamasta paikka, mikä tarjoaa parhaan suojan ja jossa vene on vähemmän alttiina tuulen, sään ja aaltojen vaikutuksille. Sijoita vene kiinnitysköysillä niin, että se on kaukana laiturista ja kiinnityspylväistä.

Kova merenkäynti

Varmista, että veneessä olevat tavarat ja esineet eivät voi kaatua, jos vene voi altistua kovalle merenkäynnille talvikuukausina.

Pidä jäät loitolla

Jää voi vahingoittaa venettä painamalla sen runkoa ja tämä voi johtaa suuriin ja erittäin vakaviin vaurioihin. Jää voi myös vahingoittaa kiinnityspylväitä ja laituria, johon vene on kiinnitetty. Jos jäätä on paljon, on paras keino sen loitolla pitämiseen Kascon De-Icer eli avantopumppu, joka pitää veden jäättömänä veneen tai laiturin ympärillä.

Pidä silmällä

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä - tarkista veneesi kunto säännöllisesti. Vaikka olet noudattanut kaikkea luettelossa olevaa kirjaimellisesti, se ei silti tarkoita, että voit vain unohtaa veneen koko talveksi. Ajoissa tehdyt toimenpiteet pienentävät lisävahinkojen mahdollisuutta.

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi