Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Valitse veneen kompassi

Tästä oppaasta saat konkreettisia vinkkejä siitä, mitä sinun tulee ottaa huomioon valittaessa kompassia, jotta kurssilla pysyminen on helpompaa.

Täältä löydät kaikki kompassimme.

Venekompassi moottoriveneeseen

Moottoriveneellä on suuremmat vaatimukset, että kompassin ruusun vaimennus on parempi, jotta näyttö ei saisi välähdystä suuremman nopeuden seurauksena. Silvalla on sarja kompasseja, jotka ovat poikkeuksellisen vakaat kaikissa olosuhteissa. Kartion muotoiseen NO SPIN -kompassin ruusuun ei käytännössä vaikuta veneen nopeus tai veneen moottorin tärinä.

Siinä on pääohjausasteikko kompassiruusun vaakasuorassa osassa ja suora lukema ruusun pystyreunassa. Ihanteellinen veneisiin, joissa on istuva tai seisova ruorimies. 100-sarjan lukukompassit edessä ja yläosassa, joissa on vain yksi keltainen ohjausviiva, mahdollistavat nopean ja turvallisen lukemisen yhdellä silmäyksellä. Näkyvä asteikko, halkaisija 70 mm. Täydellinen vaimennus nesteen ja kardaanijousituksen ominaisuuksien ansiosta.

Useimmat moottoriveneiden kompassit mahdollistavat joko laipioasennuksen tai uppoasennuksen, valitse veneellesi sopiva asennus. Asenna se oikein, jotta kompassi pysyy vakaana myös suuremmissa nopeuksissa.

Kompassi purjeveneelle

Jos sinulla on purjevene, tarvitset kompassin, joka kestää kallistuksen paremmin kuin moottorivene. Laipioon kiinnitetyt purjevenekompassit absoluuttisella tarkkuudella ja tasaisella kompassiruusulla (kolme tasapainotettua keltaista ohjausviivaa) kaikissa olosuhteissa ja kaikissa kalteissa. Nämä ohjausviivat pysyvät pystysuorassa jopa äärimmäisen pitkittäiskaltevuuden, enintään 45 asteen, ollessa kyseessä. Kaksi ylimääräistä ohjausviivaa mahdollistavat lukemisen kaiteesta. Kaikki kompassit on täytetty läpinäkyvällä nesteellä kompassin käyttöiän ajan.

Kilpakompassit

Kilpailun eliittimallit ovat maailman huippupurjehtijien ja olympialaisten kehittämiä. Taktiset vaa'at ja mahdollisuudet nopeaan lukemiseen ovat etuja, jotka ratkaisevat kaiken. Tasapainotetuilla ohjauslinjoilla varustetussa kartiomaisessa kompassiruusussa on pääohjausasteikko ruusun vaakaosassa ja taktinen asteikko ruusukiven pystyreunassa. Tuulilakkien löytäminen voi merkitä eroa voiton ja häviön välillä. Silvan taktinen asteikko on arvosteltu 0-20 vastaavilla numeroilla. sekä vasemmassa että tyyrpuurin keulassa. Jos oikeanpuoleisen keulan lukema on 2, myös vasemman puolen lukeman pitää olla 2. Siksi sinun tarvitsee muistaa vain yksi arvo. Tämä on suuri etu purjehtiessasi kolmion muotoisella radalla, jossa haluat nähdä tuulen liikkeet, ei vain nykyistä reittiäsi.

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi