Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Linnea sailing: Kuinka kauan vene on moderni?

Emmy ja Marcus ovat molemmat purjehtineet pienestä asti. Vuoden etsinnän jälkeen he löysivät lopulta unelmaveneensä, Linjett 40 -nimisen Linnean. Mutta jopa unelmavene voi tarvita hellyyttä ja huolenpitoa. Juuri nyt he valmistautuvat pitkälle matkalle, ja suuntaavat Karibialle huhtikuussa 2022. He ovat päivittäneet Linjettinsa niin, että se saattaa heidät turvallisesti määränpäähän.

Kun ostimme Linnean vuonna 2019, suunnilleen kaikki elektroniikka ja laitteet olivat alkuperäisiä vuodelta 2004, jolloin vene rakennettiin. Se oli tietysti edelleen merkittävä teknologian päivitys veneistä, joihin olimme tottuneet ja joissa onnistuimme hyvin yhdellä akulla ja vain kädessä pidettävällä GPS-laitteella sijainnin seuraamiseksi ja mahdollisesti asennetun reittipisteen suhteen. Mutta siihen aikaan purjehdimme vain päivämatkoja, joilla pystyimme molemmat purjehtimaan aktiivisesti koko matkan ajan. Suuremmalla veneellä haaveilimme mahdollisuudesta purjehtia pidempiä matkoja, olla ankkurissa, ilman tarvetta huolehtia sähkön toimituksesta ja sähkön hinnasta seuraavassa satamassa, mutta se ei ollut todellisuutta tuona ensimmäisenä kesänä. Saimme olla noin 2 päivää ilman maasähköä, ja sitten jouduimme säästämään sähköä. Jos halusimme ankkuroida, meidän oli käytettävä ulkoista, paristokäyttöistä ankkurilamppua, koska muuten tyhjentäisimme veneemme akut yön aikana. Laivalla olevat laitteet olivat todella vanhentuneet viimeisten 15 vuoden aikana, eivätkä ne yksinkertaisesti toimineet niinkuin halusimme.

Milloin siis tulee harkita varustuksen vaihtamista?

No, tietysti se riippuu siitä, miten aiot käyttää venettä ja mitä unelmia sinulla on tulevaisuuden suhteen. Omalta osaltamme asetamme Linnealle korkeita vaatimuksia turvallisuudelle ja sähkön saatavuudelle. Kun lähdemme purjehtimaan, hän on liikennevälineemme, kotimme ja työpaikkamme ja 1,5 vuoden kuluttua hän vie meidät Atlantin yli. Meille on tärkeää, että voimme luottaa laitteisiimme, että voimme luottaa siihen, että voimme sytyttää lyhdyt joka ilta ja että karttapiirturi toimii. Siksi on tärkeää, että jo käytössä olevat laitteet tehdään energiatehokkaiksi. Lisäksi meillä on pitkä luettelo laitteista, joita haluamme täydentää, kuten AIS, tutka, vesikone ja invertteri, laitteet, jotka myös tarvitsevat energiaa ja joiden on toimittava 24/7. Jos tavoitteemme olisi ollut purjehduksen jatkaminen kotivesillämme, tarve olisi tietysti näyttänyt erilaiselta ja olisimme voineet päästä tarpeeksi pitkälle korvaamalla vanhat lamput LEDeillä, voidaksemme sytyttää ankkurilampun yöllä ja päivittää karttapiirturi välttyäksemme odottamasta neljännes tuntia ennen kuin se zoomaa oikealle alueelle. Mutta loput päivitykset saavat odottaa, koska sillä ei olisi merkitystä, jos laitteet ovat hieman vanhentuneita ja toimivat sen mukaisesti.

Tältä näyttää tulevaisuuden suunnitelma

Tällä hetkellä työskentelemme täysipäiväisesti voidaksemme korvata ja päivittää kaiken, mihin emme voi täysin luottaa, koska se on meille tärkeintä. Meidän täytyy tuntea olomme turvallisiksi laitteiden suhteen ja tämä koskee elektroniikkaa, mutta myös fallit, köydet ja muut kansivarusteet tulee tarkistaa. Tietysti on harmi että meidän on tehtävä kaikki parannukset kerralla ja toisinaan toivomme, että joitain asioita olisi päivitetty vuosien varrella, mutta sillä on myös etuja. Saamme mahdollisuuden miettiä, miten itse haluamme sen ja mitkä päivitykset ovat meille tärkeitä. Tietysti se vie paljon aikaa, mutta se on myös erittäin hauskaa ja tutustumme todella syvällisesti veneeseen ja varusteiden toimintaan. Ymmärrämme, että kaikilla veneenomistajilla ei ole mahdollisuutta, kunnianhimoa tai aikaa laittaa veneeseen resursseja kuten me teemme ja toivomme, että ajattelustamme voi olla hyötyä muillekin kuin itsellemme.

4 SEIKKAA, JOTKA KANNATTAA OTTAA HUOMIOON

Tässä vielä joitain vinkkejä seikoista, joita on hyvä miettiä laitteiden tarkistamisen ja mahdollisesti päivittämisen yhteydessä.

  1. Mieti, kuinka haluat käyttää venettäsi. Onko nykytilanteessa jotain, mikä on mahdotonta? Onko mitään, mikä olisi voitu korjata tekemällä yksinkertainen päivitys? Ajattele myös sitä, keitä yleensä tuot mukanasi alukselle ja mitä taitoja heillä on.
  2. Tarkista ja huolla kaikki laitteet, jotka voivat olla vaarallisia turvallisuudelle. Esimerkiksi kuluneet fallit, köydet ja vapauttajat voivat nopeasti vahingoittaa veneitä ja ihmisiä, jos ne rikkoutuvat väärään aikaan. Muista, että UV- ja suolavesi kuluttavat erityisesti kannen yläpuolella olevia laitteita.
  3. Jos sinulla on sama ongelma kuin meillä energian saannin puutteessa, mieti, mikä aiheuttaa ongelman. Toimiiko akku oikein vai onko se menettänyt kapasiteettiaan? Onko sinulla laitteita, jotka käyttävät enemmän virtaa kuin tarpeen, kuten vanhoja lamppuja tai huonosti eristetty jääkaappi? Mittaa kulutus hieman eri aikoina, jotta näet helposti, onko sinulla jotain, mitä voit parantaa. Jos sinun on löydettävä tapa lisätä saatavilla olevan energian määrää, harkitse esim. aurinkokennoja. Vanhalla veneellämme kokeilimme asettaa pehmeän aurinkokennon kauniilla säällä ulos ja kun emme käyttäneet sitä se oli punkan alla. Tämä toimi hyvin!
  4. Tee luettelo ja priorisoi! Käytämme digitaalista työkalua, johon voimme lisätä luetteloita, poistaa ne ja priorisoida niiden välillä nopeasti. Olemme jakaneet sen siten, että olemme luoneet luettelon kullekin alueelle, esimerkiksi moottorilla on oma luettelo, samoin aurinkokennojen asennuksella, sähköjärjestelmällä ja kansivarusteilla. Tällä tavoin pysymme aina kartalla siitä, onko kyseessä olemassa olevien laitteiden vuotuinen huolto vai uusi projekti.

SEURAA LINNEA SAILINGIÄ

Seuraa Emmyä & Marcusta ja kurkista silloin tällöin miten asennukset, uudistusprojektit ja muut remontit etenevät. Pian päästään matkaan!

Voit seurata Linnea Sailingin seikkailuja heidän blogissa, Youtubessa, Instagramissa tai Facebookissa.

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi