Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

OPAS: Uuden vessan ja septitankin asennus veneeseen

Harkitsetko vanhan vene-wc:n korvaamista sähköisellä? Tarvitseeko septitankkisi päivitystä? Tästä oppaasta löydät vinkkejä sähkökäymälän asennukseen veneessä sekä septitankin vaihtoon, ja olet pian valmiina pitkille veneretkille.

Tässä artikkelissa on käsitellään sähkövessan asentamista. Jos haluat vain korvata vanhan venevessan uudella mukavammalla manuaalisella vesi-wc:llä, löydät Watskilta laajan valikoiman.

Aloita työ ottamalla mitat WC-tilasta ja tarkistamalla alkuperäisen wc: n kiinnitysreiät. Useimmissa wc-istuimissa käytetään standardi-mitoitusta asennusreikien suhteen.

Suosittelemme alipaineventtiilien tai laponestoventtiilien asentamista letkuihin , jotta vältyt veden lappoamisen takaisin WC:n. Suosittelemme myös investoimaan laadukkaisiin letkuliittimiin, jotka on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Jos ostat halpoja tai huonolaatuisia liittimiä, on vaarana, että niiden suorituskyky pienenee jopa 70% hyvin lyhessä ajassa.

Suosittelemme, että laitat 2 letkuliitintä vastakkain, jotta voit olla varma, että liitos pitää. Jos asennusta ei suoriteta oikein, vene voi pahimmassa tapauksessa upota. Kuvien esimerkissä on käytetty kierreputkea, mutta suositetlemme varmistamaan, että käytät hajut neutralisoivaa saniteettiletkua.

Kiinnitä 2 letkuliitintä saniteettiletkuun.

Letkun asentamisen helpottamiseksi voit sahata sen poikki rautasahalla tms. saadaksesi suoran leikkauspinnan. Jos letkua on vaikea asentaa, voit kokeilla sen voitelemista sisäpuolelta vaseliinila tai lämmittää sitä lämpöpuhaltimella.

Jos venevessa haisee...

Jos veneilet merellä, huuhtele WC makealla vedellä ennen veneestä poistumista, jotta letkuissa ei ole suolavettä. Suolaveden seisoessa, veden mikrobit muodostavat rikkikaasuja, jotka alkavat haista muutaman päivän kuluttua. Voit myös kaataa WC-kulhoon tilkan pesuainetta, mutta tärkeintä on, että putkissa on makeaa vettä, jos wc seisoo käyttämättä pitkään.

Jos epäilet hajujen tulevan letkuista, pese ne likakerrostumien poistamiseksi. Kun letku on puhdas, kääri se puhtaaseen liinaan, joka on kastettu lämpimään veteen. Kun kangas on kuivunut, ota se pois. Jos kangas haisee, olet löytänyt hajun lähteen ja voit vaihtaa letkun uuteen saniteettiletkuun. Noudata edelleen yllä olevia vinkkejä, ja veneesi pysyy hajuttomana. Muista kuitenkin aina, että täysi septitankki on yleisin hajun aiheuttaja.

Näin asennat septitankin

Ensin tulee löytää sopiva septitankki, joka voidaan sijoittaa suhteellisen lähelle wc: tä, jotta letku säiliöstä WC: hen ei olisi liian pitkä. Hanki asennukseen Y-venttiiln tai T-venttiili, joilla yhdistät nykyisen wc-järjestelmän septitankkiin. T-venttiilin avulla voit valita tyhjennätkö tankin säiliöön vai mereen, mikä on sallittua, jos olet 12 meripeninkulman päässä rannasta eli kansainvälisillä vesillä. On tärkeää käyttää hajuttomia saniteettiletkuja ja pumppuja, jotka soveltuvat käymälöihin. Käytä myös venttiilejä ja liitoksia, jotka kestävät wc-asennuksia. Suosittelemme myös tasoanturia, joka kertoo, milloin säiliö on tyhjennettävä.

Septitankin ilmanvaihto kannattaa järjestää sopivassa paikassa kaukana ohjaamosta. Tähän tarkoitukseen suosittelemme Rocan valmistamia ilmanpoistoventtiilejä.

WC-jätteen tyhjentämistä koskevat määräykset

Käymäläjätteiden tyhjentäminen vesistöihin kiellettiin lain nojalla Suomessa jo vuonna 2005. Löydät listan Suomessa sijaitsevista imutyhjennyspaikoista täältä.

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi