Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Rutgerson Marin AB - Marstrandin superrenkaasta kansainväliseen veneilyelämään

Lokakuun pilvisenä syyspäivänä kuljemme autolla Malmön toimistoltamme Marstrandiin, jossa sijaitsee perheyhtiö Rutgerson Marin AB:n tehdas. Olemme kiinnostuneita ja haluamme oppia lisää yrityksestä, verkkokaupassamme myynnissä olevista tuotteista ja niiden tuotantotavoista.

Rutgerson @ Watski.

Tapasimme yrityksen toimitusjohtajan Charlotte Rutgersonin ja kansainvälisen myyntipäällikön Anders Forsellin. Istuimme kahville ja Charlotte kertoo, että hänen isänsä Göran Rutgerson perusti yrityksen vuonna 1976.

Göran oli kilpapurjehtija ja toimi myös insinöörinä ja suunnittelijana ruotsalaisessa autoyhtiössä SAAB:ssa. Samalla hän keksi myös parannuksia purjeveneeseensä. Tänä aikana hän kehitti idean superrenkaasta, tuotteesta, joka muutti ja yksinkertaisti purjehtijoiden työskentelytapoja. Charlotte jatkaa, että hänen isänsä laittoi tuotteensa pussiin ja matkusti ympäri maailmaa esitelläkseen superrengasta jokaiselle halukkaalle purjehtijalle, ja näin Rutgerson Marin AB perustettiin.

Yhdestä tuotteesta yli tuhanteen

Nykyään Rutgersonilla ei ole ainoastaan yksi tuote, vaan valikoima on laajentunut yli 1000:een tuotteeseen, jotka on suunnattu käyttöön sekä purje- että moottoriveneillä. Valikoima sisältää kaikkea tankin korkista, kansiluukuista erilaisiin lohkoihin ja laipiokiskoihin. Tuotteille on yhteistä, että yli 90 % valmistetaan ja niiden laatu on taattu Marstrandissa.

"Uusi rakentaminen tarkoittaa, että voimme investoida uusiin prosesseihin, uusiin tuotantolinjoihin ja selkeämpään "Supply-chain-ajatteluun". Olemme tulleet hieman liian ruuhkaisiksi".

— Charlotte Rutgerson.

Tehdas laajenee vastaamaan kasvavaa kysyntää

Göran Rutgerson aloitti liiketoiminnan Marstrandissa, mutta toiminta kasvoi nopeasti tiloistaan ja vuonna 1990 tehdas muutti nykyiseen paikkaan. Tehtaalla ei ole suunnitelmia muuttaa, mutta sitä on rakennettava ja laajennettava. Vuonna 2022 alkoi laajennusvaihe, jossa laajennetaan nykyistä tehdasta uudella modernilla 1 000 m2:n varastolla jotta voidaan vastata asiakkaiden lisääntyneeseen kysyntään.

Uuden rakentaminen tarkoittaa, että voimme investoida uusiin prosesseihin, uusiin tuotantolinjoihin ja selkeämpään "supply-chain-ajatteluun". Toimintamme ei enää mahdu vanhoihin tiloihin, Charlotte sanoo.

Ympäristöajattelu, joka vallitsee liiketoiminnassa

Tehtaalla meitä kohtaa yrityksen tehdasjohtaja Carl William. Hän kertoo, että valtaosa alihankkijoista tulevat lähialueelta. Tämä on linjassa Rutgersonin ympäristöajattelun kanssa. Mahdollisuus valita lähialueella olevia alihankkijoita tarkoittaa, että he voivat varmistaa laadun ja toimitukset ovat yleensä nopeampia, mutta ennen kaikkea se vähentää kaukokuljetuksia.

Rutgersonin ympäristöajattelu on kauaskantoisempi kuin pelkkä läheiseudun alihankkijoiden käyttö. Rawblock-sarjan tuotannon aikana ruiskuvalukoneista tulee jätemateriaalia. Tämä materiaali jauhetaan sitten uudelleen käytettäväksi uusien Rawblockien tuotannossa. Vastaavanlainen esimerkki löytyy toiselta tuotantolinjalta, jossa valmistetaan ruostumattomia teräsrunkoja. Tässä prosesseissa ei juurikaan mene materiaalia hukkaan: Isompien mallien ylimääräisestä materiaalista valmistetaan pienempiä ruostumattomia kehyksiä. Jäljelle jäävä pieni materiaali myydään paikallisiin kierrätyskeskuksiin, joissa siitä huolehditaan ja tehdään uusia tuotteita.

"Olemme jatkuvasti päivittäneet koneistoa prosessien automatisoimiseksi, erityisesti ne työvaiheet, jotka ovat teknikoille yksitoikkoisia. Se on hyvä työympäristön kannalta, mutta myös siitä syystä, että työntekijät voivat keskittyä tuotteiden laadunvalvontaan. "

- Carl William Jacobsson Rutgerson, tehtaanjohtaja.

Tehokkuutta ja työympäristöä varten uudistettu konepuisto

Tehdasta ja sen erilaisia ​​prosesseja on kehitetty ja modernisoitu vuosien varrella. Uudet tuotteet, tehostaminen ja teknikkojen työympäristö vaikuttavat tähän kehitykseen. Carl William kertoo, että he ovat jatkuvasti päivittäneet koneistoa voidakseen automatisoida prosesseja, ennen kaikkea teknikoille yksitoikkoisia työvaiheita. Tämä vapauttaa aikaa, jotta työntekijät voivat keskittyä tuotannon laadunvarmistukseen säilyttääkseen Rutgersonin tunnetun korkean tason.

Marstrandista takaisin Malmöhön

Illalla kiitämme ja sanomme hyvästit Rutgersonille päästäksemme autoon länsirannikon purjehduskeskuksesta takaisin Malmöhön.

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi