Sulje
Elektroniikka ja navigointi
Kanta-asiakkuus
Ostoskärry

S/Y Enterprise: Ei ole koskaan liian myöhäistä toteuttaa purjehdusunelmaa

Tanskalainen Johnny ja Henriette hyppäsivät altaan syvään päähän. He myivät koko omaisuutensa ja toteuttavat nyt unelmansa maailmaan ympäri purjehtimisesta. 31. heinäkuuta 2021 he ottavat ison askeleen ulos oravanpyörästä ja seuraavat 3 vuotta sisältävät seikkailuja lämpimissä maissa ja eksoottisissa paikoissa. Inspiroidu heidän tarinastaan ​​ja muista, että koskaan ei ole liian myöhäistä seurata unelmiaan.

Meillä molemmilla on tausta opettajankoulutuksessa ja nuoruudesta kokemusta veneprojekteista, joten puhuimme jo nuorena parina purjehduksesta maailman merillä - mahdollisesti yhdessä huonosti sopeutuvien nuorten kanssa. Halusimme nähdä maailmaa, kokea valtameren rauhan ja auttaa nuoria, joilla on ollut vaikeaa.

Vuodet kuluivat, kuvaan tulivat lapset, talo sekä ura ja ajatukset purjehduksesta hiipuivat. Kun lapsista tuli teini-ikäisiä ja arkeen tuli enemmän aikaa, unelma alkoi itää uudelleen. Ei niin kovin palavasti, mutta ainakin ajatus veneen ostamisesta ja purjehduksen kokeilusta, jotta tietäisimme sopiiko se meille. Johnnylla on matruusin koulutus ja 6 vuotta kauppalaivastossa, kun taas minun purjehduskokemukseni rajoittui 8 kuukauteen laivaemäntänä risteilyaluksella.

Ensimmäisen veneen laskeminen vesille

Nyt se oli tehtävä! Ostimme Bavaria 42 -purjeveneen, jonka koko sai monia yllättyneitä reaktioita purjehdusseuralla. "42 jalkaa? aloittelijaveneenä ?? ”". Olimme aivan aloittelijoita tässä ympäristössä.

Kuuden vuoden ajan purjehdimme Ishøjin satamasta viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Olimme todella tyytyväisiä Bavariaan, emmekä koskaan katuneet kokoa. Johnny aikoi oppia purjehduksen ja minä oppimaan kaiken purjehduselämästä. Rakastin elämää merellä ja elämää Tanskan satamissa, mutta en koskaan kiinnostunut purjehduksen oppimisesta - siitä tuli klassinen jakelu "mies purjehtii, vaimo pitää lepuuttajaa" - kyllä, ja sitten rakastin myös aurinkoa ja roseviiniä kannella.

Meillä oli vene 6 vuoden ajan. Lapset muuttivat, meidän piti selvittää, miten me nyt täyttäisimme heidän jättämän aukon elämässä, ja unelmoimme muun muassa matkaavamme Euroopan läpi kanavia pitkin moottoriveneellä. Koko ajan törmäsimme siihen, että halusimme enemmän! Purjehdus vie aikaa - aika on rajoitettu 6 viikon vuosilomaan. Samaan aikaan menetimme syöpään useita ystäviä ja perheenjäseniä aivan liian nuorena. Se vahvisti tietoisuutta siitä, että kaikki eivät saavuta kuuluisaa ja kaivattua eläkeikää.

Kurssi kohti unelmaa

Eräänä syksyisenä iltana lokakuussa 2018 teimme päätöksen! Haluamme matkustaa, haluamme nähdä enemmän maailmaa, haluamme nousta joka päivä ja kysyä toisiltamme "mitä haluamme nähdä ja kokea tänään?" Ja sen täytyy olla, kun olemme vielä voimissamme ja terveitä. Seuraavana päivänä otimme yhteyttä kiinteistönvälittäjään ja aloitimme veneen metsästyksen. Myimme kaiken omaisuutemme, jäljellä oli vain muutama laatikko henkilökohtaisia ​​tavaroita varastossa.

Puolentoista vuoden ajan matkustelimme Euroopassa katsomassa ja neuvottelemassa uudesta veneestä, samalla kun asuimme hyvien ystävien luona vierashuoneessa.

Elokuussa 2020 haimme Enterprisen Roomasta ja purjehdimme hänet kotiin Ishøjiin 30 päivässä - koronan ollessa kintereillämme. Enterprise on Beneteau 57 vuodelta 2007, unelmiemme täyttymys pitkän matka veneestä. Siinä on 8 vuodepaikkaa, keskushytti, valtava peräkansi, jossa on tilaa sukellusvälineille yms. Vene on erittäin hyvässä kunnossa, ja nyt olemme parhaillaan varustelemassa sitä pitkälle matkalle. Tavoitteenamme on olla mahdollisimman omavarainen energian suhteen, ja siksi olemme päivittämässä uusia litiumparistoja, vetygeneraattoria, uusia navigointilaitteita, aurinkokennoilla varustettua targa-kiinnikettä, uutta puomia ja purjeita, uutta turvallisuuspakettia ja paljon parannuksia tuulensuojaan, käymälöihin, kansiluukkuihin mm.

 

Ei mikä tahansa vene

Meillä oli joitain selkeitä kriteereitä tulevalle veneellemme, mm.. että siinä pitäisi olla keskushytti ja sen piti olla riittävän suuri sekä itsellemme, ystävillemme, perheellemme että vieraille. Muut kriteerit selvisivät prosessin aikana. Asiat kuten matala syväys, jotta voimme päästä hyviin ankkuripaikkoihin, ja tietysti kestävä vene, jolla on hyvät purjehdusominaisuudet. Rakastuimme mm.. Hollantilaiseen Contest-veneeseen ja ranskalaiseen Beneteau 57:n. Se on Beneteau, joka on rakennettu arvostetulla CNB-telakalla.

 

Suuri suunnitelma

Olemme lähteneet projektiin tekemällä hyvin pitkän listan ostettavista ja tehtävistä asioista. Luettelo on suuri juliste seinällä, joka myös selkeyttää jatkuvasti edistymistämme - se on konkreettinen ja motivoiva. Olemme asettaneet etusijalle suurten ja kalliiden parannusten tekemisen ensin, sitten on tarpeen tehdä ero "tarve saada" ja "mukava olla" välillä - jonka talous määrittelee 😊Kaikki turvavarusteet, kuten pelastuslautat, liivit, Epirp ja palontorjuntavälineet, ostamme varmasti juuri ennen lähtöä, jotta ne ovat varmasti uusia eivätkä vanhennu matkan aikana.

Matkaanlähtöpäivä on päätetty!

Lähdemme Ishøjin satamasta 31.7.21, palataksemme 3 vuoden kuluttua. Työpaikat on irtisanottu, ja Enterprisen lisäksi omaisuutemme on kutistunut vaatteisiin ja keittiövälineisiin. Seikkailu lähestyy nopeasti, ja odotamme innolla - mutta myös hieman huolissaan. Lasten ja lastenlastemme kaipaus on suurin haitta projektissa. Kaipaamme heitä, meistä tulee vanhempia ja isovanhempia eri tavalla kuin olemme tottuneet. Ei säännöllistä noutopäivää lastentarhasta, lasten kaipaaminen - ja syntymäpäivät ja pyhät - ja tietysti myös ystävien kaipaus.

Mutta silti odotamme! Saamme kokea vieraita kulttuureita, kaunista luontoa ja kiehtovia kokemuksia merenpinnan alapuolella. Voimme herätä aamuisin miettimään "mitä haluamme tehdä tänään?" "Sukeltaa, purjehtia eteenpäin, jäädä paikalleen, juoda tuoretta kookospähkinää rannalla tai saalistaa itse illallisen?" Odotamme innolla tutustumista uusiin jännittäviin ihmisiin, kun vieraamme jakavat matkan kanssamme maailman ympäri, ja paremmiksi ja taitavammiksi merimiehiksi tulemista, kun kaikki ei mene suunnitellusti.

Onko sinullakin unelma maailman ympäri purjehduksesta? Tässä 3 vinkkiä suunnitteluun:

SEURAA S/Y ENTERPRISEN MATKAA

Seuraa Johnny ja Henrietten valmisteluja, kokemuksia ja puuhia S / Y Enterprise -aluksella, missä jokainen päivä vie heidät lähemmäksi unelmaa seikkailusta maailman merillä.