Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Pukeudu oikein Avomeripurjehdukseen

Avomerellä purjehtiminen vaatii erittäin kestävät ja suojaavat vaatteet ja varusteet. Avoimilla, suojaamattomilla vesillä kohtaat todennäköisesti suuria aaltoja ja voimakkaita virtauksia. Sääolosuhteet voivat muuttua nopeasti ja ulkopuolinen apu voi olla kaukana. Tässä oppaassa annamme vinkkejä siihen, miten kannattaa pukeutua offshore -purjehdukselle, jotta saat parhaan mahdollisen suojan sääolosuhteita vastaan.

3-kerrosperiaate

Sääntö numero yksi on pukeutua useisiin kerroksiin! Nopeasti vaihtuvan säätilan vuoksi 3-kerrosperiaate on täydellinen veneilijöille. Tämän ainutlaatuisen joustavan järjestelmän avulla voit pysyä kuivana ja lämpimänä riippumatta ulkoisista olosuhteista. Iholla oleva aluskerros hoitaa kosteuden siirtämisen pois, välikerros hoitaa eristykseen ja kuorikerros suojaa tuulelta ja kosteudelta. On tärkeää, että ulompi kuorikerros istuu hyvin välikerroksen päällä rajoittamatta liikettäsi. Tukevat, vedenpitävät tekstiilit ja lämpimät välikerrokset ovat tärkeitä jaksamisen kannalta.

1. Aluskerros

Aluskerros, joka on lähinnä ihoa, on ratkaiseva kosteuden ja lämpötilan säätelyn kannalta. Rannikkopurjehdukseen tarvitset aluskerraston, jolla on hyvä kosteuden- ja lämmönsäätelykyky, jotta vältyt kylmältä ja märältä tunteelta. Aluskerros ohjaa kosteuden pois keholtasi - osittain lämmönhukan minimoimiseksi mutta myös mukavuuden ylläpitämiseksi fyysisen rasituksen aikana.

Undertøj

2. Välikerros

Välikerros on tärkein lämmönlähteesi, kun olet sään armoilla. Sen tarkoituksena on eristää ja pitää lämmin, kuiva ilma lähellä kehoa. Kerros voidaan vaihtaa säästä ja lämpötilasta riippuen ja se kannattaa myös sovittaa aktiivisuustasosi mukaan. Kun liikut paljon, kehosi tuottaa enemmän lämpöä.

3. Kuorikerros

Kolmas ja uloin kerros suojaavat sinua parhaiten säältä, joten sen pitäisi pystyä suojaamaan sinua voimakkailta tuulilta, sateelta ja kylmältä vedeltä. Mustolla ja Helly Hansenilla on laaja valikoima hengittäviä ja vedenpitäviä purjehdustakkeja. Oikea takki tekee purjehduskokemuksesta paljon hauskempaa, joten sinun ei tarvitse alistua uitetuksi koiraksi jos haluat purjehtia haastavissa sääolosuhteissa.

Purjehdustakeissa on aina kunnollinen huppu, jonka tarkoitus on suojata päätä ja kasvoja. Sekä Musto että Helly Hansen valmistavat offshore -purjehdustakkeja ja purjehdushousuja, jotka mahdollistavat toiminnallisuuden, suorituskyvyn ja suojaavat samalla tehokkaasti.

PURJEHDUSKENGÄT JA SAAPPAAT

Oikeilla jalkineilla on myös iso merkitys ollessasi vesillä. Merivesi voi nopeasti huuhdella veneen kannen aallokossa, ja siksi on tärkeää, että jalassasi on liukumaton ja vedenpitävä kenkä, jonka pohjan alle ei keräänny kiviä. Kivet kengänpohjan alla tekevät ikäviä naarmuja veneen kanteen.

Kumisaappaat ovat käytännölliset jalkineet ja ne on nopea saada jalkaan. Saappainen tukeva ja vettä hylkivä rakenne pitää jalat varmasti kuivina. On kuitenkin tärkeää, että saappaiden alapinta on luistamaton, koska tavalliset kumisaappaat voivat aiheuttaa liukastumisriskin märällä veneen kannella. 

KUIVALAUKKU

Vedenpitävä laukku on suositeltava varuste purjehdusmatkalle, sillä se pitää arvoesineesi ja vaihtovaatteesi kuivina veneessä.

ÄLÄ UNOHDA PELASTUSLIIVIÄ!

Vaikka kunnollinen pukeutuminen on tärkeää, älä unohda tärkeintä eli pelastusliiviä! Liivi on välttämätön turvavarustus, joka sinulla tulee aina olla mukana. Vaikka joskus saattaa olla houkuttelevaa jättää pelastusliivi laittamatta päälle, on se ensiarvoisen tärkeää turvallisuutesi kannalta! Jos onnettomuus kohtaa ja satut putoamaan laidan yli tai tämä sattuu jollekulle miehistösi jäsenistä, antaa pelastusliivi mahdollisuuden pelastaa kyseinen henkilö ennen kuin se on liian myöhäistä - ja tapahtumaketju etenee nopeasti kylmässä vedessä.

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi