Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Pukeudu oikein Rannikkopurjehdukseen

Huonossakin säässä on mukava purjehtia, kunhan olet pukeutunut oikein. Tämä koskee kaikkia purjehdustyyppejä. Erityisesti kylminä päivinä on tärkeää, että panostat pukeutumiseen. Muutoin purjehtimisesta voi jäädä märkä ja kylmä muisto.

Rannikkopurjehdus vaatii erityisen hyvän suojan kylmää tuulta ja sadetta vastaan. Jämäkät, vedenpitävät vaatteet sekä lämpimät välikerrokset ovat tärkeitä. Lue oppaastamme, miten kannattaa pukeutua rannikkopurjehdukseen.

3-kerrosperiaate

Nopeasti vaihtuvien sääolosuhteiden vuoksi 3-kerrosperiaate toimii täydellisesti merellä. Kerrospukeutuminen, jotka tunnetaan myös 3-kerrosperiaatteena, pitää sinut kuivana ja lämpimänä riippumatta siitä, millaisia ​​sääolosuhteita merellä kohtaat. Kolme kerrosta pitävät olosi mukavana ja helpottavat kehon lämpötilan säätelemistä.

Kun sääolosuhteet ovat vaativat ja tuuli puhaltaa, ovat kaikki kolme kerrosta välttämättömiä. Mutta kun tuuli rauhoittuu ja pilvet katoavat, voit helposti viilentää oloasi riisumalla kuorikerroksen.

1. Ensimmäinen kerros – Aluskerros

Aluskerros, joka on lähinnä ihoa, on ratkaiseva kosteuden ja lämpötilan säätelyn kannalta. Rannikkopurjehdukseen tarvitset aluskerraston, jolla on hyvä kosteuden- ja lämmönsäätelykyky, jotta vältyt kylmältä ja märältä tunteelta. Aluskerros ohjaa kosteuden pois keholtasi - osittain lämmönhukan minimoimiseksi mutta myös mukavuuden ylläpitämiseksi fyysisen rasituksen aikana.

Aluskerrasto

2  Toinen kerros - Välikerros

Välikerros on tärkein lämmönlähteesi, kun olet sään armoilla. Sen tarkoituksena on eristää ja pitää lämmin, kuiva ilma lähellä kehoa. Kerros voidaan vaihtaa säästä ja lämpötilasta riippuen ja se kannattaa myös sovittaa aktiivisuustasosi mukaan. Kun liikut paljon, kehosi tuottaa enemmän lämpöä.

3. Kolmas kerros - Kuorikerros

Kolmas ja uloin kerros suojaavat sinua parhaiten säältä, joten sen pitäisi pystyä suojaamaan sinua voimakkailta tuulilta, sateelta ja kylmältä vedeltä. Mustolla ja Helly Hansenilla on laaja valikoima hengittäviä ja vedenpitäviä purjehdustakkeja. Oikea takki tekee purjehduskokemuksesta paljon hauskempaa, joten sinun ei tarvitse alistua uitetuksi koiraksi jos haluat purjehtia haastavissa sääolosuhteissa.

KENGÄT

Oikeilla jalkineilla on myös iso merkitys ollessasi vesillä. Merivesi voi nopeasti huuhdella veneen kannen aallokossa, ja siksi on tärkeää, että jalassasi on liukumaton ja vedenpitävä kenkä, jonka pohjan alle ei keräänny kiviä. Kivet kengänpohjan alla tekevät ikäviä naarmuja veneen kanteen.

Kumisaappaat ovat käytännölliset jalkineet ja ne on nopea saada jalkaan. Saappainen tukeva ja vettä hylkivä rakenne pitää jalat varmasti kuivina. On kuitenkin tärkeää, että saappaiden alapinta on luistamaton, koska tavalliset kumisaappaat voivat aiheuttaa liukastumisriskin märällä veneen kannella.   

PIDÄ PÄÄ LÄMPIMÄNÄ

Pää on herkkä ruumiinosa, jonka kautta kehostasi poistuu paljon lämpöä. Tuulisissa olosuhteissa päähine suojaa sinua tehokkaasti kylmältä.

ÄLÄ UNOHDA PELASTUSLIIVIÄ!

Vaikka kunnollinen pukeutuminen on tärkeää, älä unohda tärkeintä eli pelastusliiviä! Liivi on välttämätön turvavarustus, joka sinulla tulee aina olla mukana. Vaikka joskus saattaa olla houkuttelevaa jättää pelastusliivi laittamatta päälle, on se ensiarvoisen tärkeää turvallisuutesi kannalta! Jos onnettomuus kohtaa ja satut putoamaan laidan yli tai tämä sattuu jollekulle miehistösi jäsenistä, antaa pelastusliivi mahdollisuuden pelastaa kyseinen henkilö ennen kuin se on liian myöhäistä - ja tapahtumaketju etenee nopeasti kylmässä vedessä.

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi