Watski Logo Light
Hakuehdotukset
Näytää Tuotteet
Näytä kaikki

Pikku pintakorjauksesta täysremonttiin

Kokonaiset 2 vuotta on kulunut, ja Norjalainen Leif Ove saa pian päätökseen veneprojektinsa - Halco 26, 1976 -malli. Kaikki alkoi uuden projektin tarpeesta, kun talo oli ensin remontoitu.

Leif Ove kertoo meille projektista, johon hän käytti paljon aikaa ja varoja, sekä antaa vinkkejä siitä, mitä tulee muistaa käytetyn veneen korjaamisessa. Ehkä tämä innostaa sinuakin aloittamaan oman veneprojektisi?

Norjalaisella Leif Ovella on aina joku projekti käynnissä. Hän harrastaa puusepäntöitä ja haluaa aina jotain tekemistä työpäivän jälkeen. Veneprojektit, jotka hän aloitti jo lapsena yhdessä isänsä kanssa, ovat tarjonneet paljon käytännön kokemusta. Leif Ove oli innokas apulainen. Jo silloin alkoi kypsyä ajatus ja unelma rakentaa jotain itse. Pitäisikö hänen rakentaa jotain aivan alusta vai löytää jotain vanhaa, joka tarvitsee vähän pintaremonttia?

Harrastaja-puuseppä päätti kunnostushankkeen eduksi, ja aloitti siksi täydellisen veneprojektinsa etsimisen. Hän halusi muokata uudeksi ja kauniiksi jotain vanhaa, josta muut ovat luopuneet. Jotain, josta hän voisi olla ylpeä.

Millainen on unelmaveneesi?
Useimmilla veneen omistajilla on ns. 3-jalan sairaus eli he haaveilevat aina isommasta veneestä. Mutta luulen, että unelmaveneeni on tyyppiä Targa, 27 tai 29 jalkaa.

Syy siihen, miksi tämä on unelmaveneeni, on että se on erittäin käytännöllinen sekä kalastusreissuilla että päiväretkillä. Voit liikkua turvallisesti koko veneen ympäri ja matkustamossa on silti runsaasti tilaa ja kaikki mukavuudet. Tämä malli on hyvin suojattu, ilman kuomua ja vedet valuvat itsestään pois kansilta, mikä on mielestäni paras venetyyppi ilmastolle täällä Karmøyssä.

Se mikä tekee tästä unelmaprojektin, on että en ole aiemmin löytänyt tämän tyyppisen veneen kunnostushanketta oikeaan hintaan. Oikeastaan tämän tyyppinen vene on hieman liian kallis nykyiseen käyttööni. Mutta jos haluat saavuttaa jotain, on tärkeää unelmoida, Leif Ove hymyilee.

Minkälaisia ominaisuuksia etsit käytetyssä veneessä?
Olen on aina ollut heikkona vanhempiin veneisiin, mutta halusin lasikuituveneen. Halusin myös hyttiveneen, jossa olisi itsestään tyhjentyvä kansi, ja joka sopisi kalastukseen ja jonka kannen voisi helposti huuhdella. Samalla venemalli tarjoaa suojan tuulisina ja kylminä päivinä sekä mahdollisuuden yöpyä veneessä.

Pitkän hakemisen jälkeen valinta päätyi veneeseen, jonka hän löysi Facebook-ryhmästä. Tästä alkoi projekti. Halco 26, 1976 -malli Ford Mermaid 200 hv: n turbolla, joka oli remontoitu täysin vuonna 2008 ja joka oli melko hyvässä kunnossa. Leif Ove sanoo, että oikeastaan ​​moottorin kunto päätti, että kyseessä oli juuri tämä vene.

Vene noudettiin Stavangerista, ja hän lähti merireittiä pitkin kotiin Karmøyyn. Hänellä oli mahdollisuus käyttää venettä yhden kauden ajan, jolloin hän ehtisi tunnustella, oliko tämä oikea vene projektiin. Se tuntui oikealta! Leif Ove hyppäsi täysillä sisään projektiin ja laajensi autotalliansa teltalla, jotta veneelle olisi tilaa. Näin hän sai veneen suojaan. Kun autotallin ovi oli auki, siitä tuli täydellinen työpaja.

LEIF OVEN PARHAAT VINKIT KÄYTETYN VENEEN KUNNOSTAMISEEN

Mitkä ovat parhaat vinkkisi käytetyn veneen kunnostajalle?
Se riippuu siitä, kuinka suuren projektin haluat toteuttaa. Pienellä viimeistelytyöllä voi tehdä hurjan eron vanhaan ilman, että mopo karkaa käsistä. Mutta paras vinkki, jos aloitat isomman projektin, on että sinulla on ennen kaikkea aikaa, innostunut asenne ja vähän taitoa.

Minulle veneen kanssa puuhastelu on terapiaa ja eroaa siitä, mitä teen normaalisti päivittäin. Nautin työstä. Jos alat stressata, laitat itsellesi aikarajoja jne. voit helposti kyllästyä ja kaikki ilo katoaa. Mutta en sano, että kaikki päivät ovat yhtä hyviä tai tehokkaita, koska prosessissa syntyy jatkuvasti uusia haasteita ja ongelmia. Joten tarvitset myös runsaasti kärsivällisyyttä. On myös suositeltavaa miettiä ja tehdä karkea suunnitelma siitä, mitä on tarkoitus toteuttaa, ja tehdä suunnitelma, jossa on välitavoitteita, joita pitkin voit siirtyä seuraavaan tavoitteeseen.

7 VINKKIÄ SINULLE, JOKA ET OSAA PÄÄTTÄÄ MISTÄ ALOITTAA

  1. Tee suunnitelma siitä, mitä aiot tehdä, esim. poista vanhat huonekalut, sähköjärjestelmät, takaseinä, peräkansi jne. On tärkeää, että otat kuvia matkan varrella ja dokumentoit miltä näytti ennen, purkamisen aikana ja sen jälkeen. On erittäin hyödyllistä saada dokumentaatio tästä, jos sinun tarvitsee rakentaa jotain uudelleen, ja olet unohtanut, miltä kalusteiden alla näytti.
  2. Piirrä suunnitelmasi. Älä heitä pois vanhoja huonekaluja, koska ne soveltuvat hyvin myös malleiksi sisustusta rakennettaessa, mikäli päätät säilyttää saman pohjaratkaisun.
  3. Tee ostoslistoja siitä, mitä tarvitset. On tärkeää suunnitella useita askelia eteenpäin, sillä mikään ei ole niin ärsyttävää kuin huomata, että jotain puuttuu, ja työ on keskeytettävä, jotta voit lähteä tekemään ostoksia. Tai pahimmassa tapauksessa et saa tarvitsemasi ja menetät useita tunteja, koska sinun on mentävä toiseen myymälään.
  4. Tarkista, onko sinulla kaikki työn suorittamiseen tarvittavat työkalut. Työ on paljon helpompaa, jos sinulla on oikeat laitteet ja työkalut. Eikä sinun tarvitse aina ostaa ammattimaisia ​​työkaluja, jotka maksavat maltaita.
  5. Jos törmäät ongelmiin prosessin aikana (ja niin tulet huomaamaan) - löydät usein apua ja neuvoja verkosta tai ystäviesi / työkavereidesi kautta. Parempi tehdä harkittuja toimenpiteitä kuin riski, mikä voi johtaa siihen, että työ täytyy tehdä uudelleen. Virheellä voi olla seurauksia projektin myöhemmissä vaiheissa.
  6. Suunnittele veneen sähköt, lamput, lämmitys, lyhdyt, instrumentit, ruoanlaittomahdollisuudet, vesi, pilssipumppu, pistorasiat, maasähkö, VHF, kaikuluotain, karttapiirturi jne. Sähkö ja LVI on helpompi valmistella ennen kuin kaikki kalusteet ovat paikallaan.
  7. Kaikki vesilinjan alapuoliset läpiviennit on tarkistettava tai mieluiten vaihdettava. Olisi ikävää kovan työn jälkeen löytää jonain päivänä veneensä makaamassa järven / meren pohjassa.

Onko sinulla vinkkejä siitä, miten ostokset kannattaa tehdä?
Nykyään se on erittäin kätevää, että löydät kaiken tarvitsemasi verkosta ja tuotteet voidaan toimittaa suoraan kotiovellesi. Aina on hyvä suunnitella ja miettiä ajoissa etukäteen mitä tarvitset ja kirjoittaa ostoslista. Mikään ei ole tympeämpää kuin se, kun yhtäkkiä olla vailla jotain, joka estää sinua siirtymästä eteenpäin.

Mitä tulee miettiä heti projektin alussa?
Mieti ja hahmottele toiveesi ja tarpeesi. Ovatko ne toteutettavissa? Älä aloita projektia, jota et voi suorittaa loppuun

Mitä on tärkeintä muistaa?
Tarkista kaikki vesilinjan alapuolella erityisen hyvin. Etsi rungosta vaurioita, lasikuituruttoa tai vastaava. On myös tärkeää olla tekemättä suuria muutoksia painon jakautumisessa aluksella. Luonnollisesti haluat veneen käyttäytyvän vedessä samalla tavalla kunnostuksen jälkeen.

Asiat eivät aina mene suunnitellusti, ja luulen, että meillä kaikilla on siitä kokemusta. Sama tapahtui Leif Ovelle hänen projektissaan. Onneksi kyseessä ei ollut suuri ongelma, mutta hänellä oli ikävä takaisku, kun koko vene kunnostettiin ulkopuolelta.

Mitä tapahtui kun olit maalaamassa venettä?
Valmistauduin maalaamiseen ja käytin ensimmäistä kertaa elämässäni ruiskupistoolia. Sain upean tuloksen pohjamaalilla, mutta ongelmat alkoivat, kun pintamaali oli ruiskutettava veneeseen. Maali loppui kesken enkä voinut saada sitä lisää. Kenelle tai mihin tahansa soitinkin, väriä ei löytynyt. Tämän seurauksena koko vene oli hiottava uudelleen ennen lopullisen pintamaalin levittämistä.

Mitä olet oppinut matkalla?
Tästä veneprojektista olen oppinut, että tarvitset kärsivällisyyttä ja aikaa. Asiat vievät kauemmin kuin luulit ja vastaan tulee aina uusia haasteita ja ongelmia. Mutta ilo on suuri, kun katsot lopputulosta ja huomaat, että kaikki toimii. Silloin kaikki tuntuu lukemattomien työtuntien ja kovan työn arvoiselta. Sinun ei tarvitse olla asiantuntija käytetyn veneen korjaamisessa, mutta se on helpompaa, jos olet hieman kätevä. Lisäksi tänä päivänä on helppo löytää lähes kaikki tuotteet verkosta.

Kuinka kauan projektiin meni aikaa?

Projekti kesti hieman kauemmin kuin oli suunniteltu. Suunnitelmaa muutettiin prosessin aikana pienestä kunnostushankkeesta täydelliseen korjaukseen sekä ulkoa että sisällä. Joten tuntimäärä oli odotettua suurempi. Vene on nyt valmis vesillelaskuun, mutta pientä puuhaa on tietysti jäljellä.

Suunnitelmana oli itse asiassa rakentaa veneen takaseinä ja peräkansi sekä kunnostaa nykyinen sisustus. Mutta purkamisen aikana en voinut pysähtyä takaseinään vaan minun piti ottaa vähän enemmän ja sitten hieman enemmän ja vielä enemmän, mikä johti siihen, että revin pois aivan kaiken lukuunottamatta moottoria ja dieselsäiliötä. Tein myös paljon töitä veneen ulkopuolella. Hiekkapuhalsin kaiken vesilinjan alapuolelta, käsittelin lasikuituruton ja pohjamaalasin veneen. Sitten kaikki vesilinjan yläpuolella maalattiin. Kaikki huonekalut rakennettiin uudestaan teakistä, wc siirrettiin ja kaikki sähköt vaihdettiin. Toisin sanoen se päättyi täydelliseen remonttiin pienen kunnostushankkeen sijaan.

Suosittelisitko tällaista projektia muille?
On monia veneitä, jotka voivat loistaa jälleen pienen remontin avulla ja jotka ovat kunnostamisen arvoisia. Projektin ei tarvitse olla näin massiivinen. Voin suositella tätä, jos tiedät, että sinulla on aikaa ja olet tarkka yksityiskohdista. Hauskin asia koko projektissa on nähdä lopputulos, jonka nähdessä voi tuntea ylpeyttä, hän sanoo hymyillen.

ENNEN JA JÄLKEEN -KUVIA VENEPROJEKTISTA

LISÄÄ KUVIA LOPPUTULOKSESTA

?
Ostoskärry
Kirjaudu sisään
Unohditko salasanasi?
Rekisteröidy
Oletko jäsen? Kirjaudu sisään hyödyntääksesi edut
Salasana unohtunut
Täytä alle sähköpostiosoitteesi niin lähetämme sinulle ohjeet salasanan nollaamiseksi