Sulje
Kanta-asiakkuus
Ostoskärry

10 vinkkiä varkauden estoon

Syksy on venevarkauksien ja perämoottorivarkauksien huippusesonkia. Tässä 10 vinkkiä, joiden avulla voit yrittää estää varkauden.

1) Suunnittele missä ja miten haluat lukita veneen ja moottorin. Vältä veneen lukitsemista poijuhakaan, koska se on helppo leikata.

2) Tarkista, että ketju ja lukko ovat kunnossa.

3) Ota kuvia veneestä ja moottorista eri kulmista, ulkopuolelta ja sisältä. Kuvat ovat erittäin hyödyllisiä veneen varastamisen tai etsimisen yhteydessä.

4) Jos sinulla on mahdollisuus: Valitse veneelle säilytyspaikka, missä on järjestetty valvonta.

5) Merkitse vene ja moottori vakuutusyhtiösi ohjeiden mukaisesti.

6) Veneen ja moottorin varoitusmerkeillä on suuri vaikutus. Vaihda kulunut merkki uuteen.

7) Mieti, millaisia ​​tavaroita pidät veneessäsi ja mitä sinun pitäisi viedä kotiin. Vältä kalliiden ja helposti myytävien laitteiden varastointia veneessä.

8) Oletko varustellut venettäsi viimeisen vuoden aikana? Tarkista vakuutuksesi ja varmista, että myös uudet osat katetaan.

9) Tarkista vene, lukot ja ketjut niin usein kuin mahdollista.

10) Pidä huolta myös naapuriveneestä! Jokainen venesataman tietoinen ja tarkkaileva voi välttää monia varkauksia. Useissa venesatamissa on hyviä kokemuksia yhteistyöstä varkaudenestossa. Ota yhteys venesatamasi henkilökuntaan.

Merkitse kaikki ja tee vene ja irtaimisto tunnistettaviksi

Venevarkaat vievät mielellään vaihdelaatikoita, perämoottoreita ja trailereita. Yksi syy näiden varastamiseen on, että niitä on lähes mahdotonta tunnistaa. Siksi juuri nämä osat kannattaa merkitä ensin, unohtamatta veneen muita elektronisia laitteita. Monet venekauppiaat ja verstaat voivat auttaa merkintöjen tekemisessä, mutta voit hoitaa sen helposti myös itse. Jos teet merkinnät itse, sosiaaliturvatunnus tai sähköpostiosoite on parempi vaihtoehto kuin nimi.

Muista asianmukainen lukko!

• Lukitse vene hyväksytyllä riippulukolla ja ketjulla (vähintään luokka 2) jos vene painaa alle 200 kg. Yli 200 kg painavat veneet on kiinnitettävä vähintään luokan 3 hyväksytyllä riippulukolla ja ketjulla.

• Varmista, että vene on kiinnitetty laituriin hyvin luokan 3 ketjulla.

• Perämoottori on lukittava hyväksytyllä moottorilukolla tai luokan 3 riippulukolla ja ketjulla.

• GPS / GSM / VHF- seurantajärjestelmät ovat tehokas ratkaisu varkauden ehkäisyssä. Kysy vakuutusyhtiöltäsi, minkä tyyppisiä tuotteita he suosittelevat ja hyväksyvät.

Lue lukko-oppaamme TÄÄLTÄ.

Muita vinkkejä

• Varkaus tapahtuu useimmiten pimeässä - hyvä valaistus on siksi tärkeää.

• Yritä "ajatella kuin varas" - etsi heikoimmat kohdat ja vahvista ne.

• Tyhjennä vene arvokkaista varusteista, kun jätät sen, esim. VHF: t jne.

• Säilytä perämoottoria eri paikassa talvella.

• Älä säilytä polttoainetta kanistereissa