Sulje
Kanta-asiakkuus
Ostoskärry

OPAS: Veneen nosto

On tullut aika suunnitella veneen talvisäilytys. Mitä sinun on tehtävä ennen kuin vene on talviteloilla, sen aikana ja sen jälkeen?

Syksy on parasta aika tehdä korjauksia ja huoltotöitä veneellä. Joten harkitse jo nyt, onko tarpeellista tehdä isompia huoltoja, kuten uusi wc, uusi lämminvesivaraaja tai pumpun vaihto.

Nykyään yhä useampi jättää veneensä veteen talveksi. Jos sinun ei tarvitse pohjamaalata ennen seuraavaa kautta, voit harkita sitä. Se kuitenkin vaatii tarkastusta vähintään kerran viikossa. Veneellä tulee olla maasähkö ja vene tulee olla hyvin peitetty laadukkaalla pressulla. Moottori tulee suojata jäätymisvaurioilta joka tapauksessa. Veneen säilyttäminen satamissa ei ole ilmaista, mutta se voi silti olla huomattavasti halvempaa kuin nosto- ja huoltokustannukset yhteensä. Ehkä tarvitset yhden tai kaksi avantopumppua pitämään veden jäättömänä. Tarkista myös vakuutusyhtiöltäsi, mitkä suositukset koskevat veneen pitämistä vedessä talven ajan.

Oikea aika ja paikka

Tarkista vakuutusyhtiöltä kuinka pitkään venevakuutus on voimassa ja milloin mahdollinen siirto pitää viimeistään tehdä. Missä veneesi on tarkoitus seisoa? Pitäisikö sitä puutarhassa, ladossa vai satamassa. Joka tapauksessa on tärkeää, että alusta on tasainen ja vakaa. Hyvät, tukevat ja säädettävät tuet ovat tärkeitä!

Tyhjennä vene

Kun vene on nostettu, se tulisi huuhdella ja tehdä ulkoinen tarkastus. Tyhjennä veneestä kaikki tyynyt, viltit ja muut tekstiilit, jotka kerätä hometta. Heitä pois kaikki orgaaniset materiaalit, kuten ruuat, jotka voivat houkutella tuholaisia. Varmista, että vene on hyvin tuuletettu ja käytä reilusti kosteudenpoistajia keräämään kosteus.

Moottorin syyshuolto

Tarkista moottori ja tee huoltotoimenpiteet. Moottorin tulisi mieluiten olla lämmin käynnistyksen yhteydessä, koska silloin öljyt on helpompi tyhjentää öljynvaihtopumpulla. Ota siipipyörä ulos moottorista, niin se säilyy paremmin. Tarkista potkuri vaurioiden varalta. Voitele potkuriakseli. Vaihda öljy ja suodatin, sillä moottori säilyy parhaiten tuoreella öljyllä talven ajan.

Vesijärjestelmä

Varmista, että veneessä ei ole vettä. Avaa kaikki rungon läpiviennit puoliväliin. Kaikki säiliöt, esim. lämminvesivaraaja ja pumput tyhjennetään vedestä. Kaikki hanat avataan ja wc-järjestelmään kaadetaan glykoliseosta .

Polttoainetankki

Polttoainesäiliön tulisi olla joko täysin tyhjä tai aivan täynnä kondensoitumisriskin vähentämiseksi. Voit halutessasi lisätä jonkin verran polttoainelisäainetta.

Voitelu

Tarkista elektroniikka. Suihkuta koskettimet monitoimisprayllä (CRC 6-66), joka estää korroosiota. Voitele akun navat, ohjauskaapelit ja muut kosketuspinnat. Tarkista akut ja lataa ne, jos tarvitset niitä talven aikana.

Peitä vene

Peitä vene pressulla tai kutistekalvolla. Ajattele, että veneen on kestettävä jopa pahimmat myrskyt! Kutistekalvon hyvä puoli on, että se istuu tiukasti ja voit asentaa siihen vetoketju-oven, jotta pääset helposti veneeseen, jos haluat tarkastaa tai huoltaa jotain.

Suojaa vene varkailta

Poista veneestä kaikki varastamisen arvoinen. Jos mahdollista, vie moottori muualle säilytykseen. Jos se ei ole mahdollista, lukitse se hyväksytyllä lukolla. Ota kuvia veneestä, moottorista ja muusta irtaimistosta. Pidä vene merkittynä ja tarkista säännöllisin väliajoin, että se on paikallaan.

Tuotteita veneen nostoon