Sulje
Kanta-asiakkuus
Ostoskärry

Muistilista: Veneen turvavarusteet

Ennenkuin lähdet jälleen vesille, on tärkeätä tarkastaa, että kaikki turvavarusteet ovat hyvässä kunnossa ja helposti käsillä veneessä. Olemme koonneet veneilijän muistilistan, jolta voit helposti tarkistaa, että veneestäsi löytyy kaikki tarvittava.

1. Tarkista, että hätäsoihdut, sammuttimet ja kelluntavarusteet eivät ole vanhentuneet. Varmista myös, että ne noudattavat nykyisiä sääntöjä.

2. Tarkista pelastusliivit. Ovatko ne hyvässä kunnossa? Onko aluksella riittävästi kaikkille matkustajille? Ottaen huomioon kaikki veneessäsi olevat ihmiset, onko sinulla oikean kokoinen pelastusliivi jokaiselle? Tarkista aikuisten, lasten ja lemmikkien liivit.

3. Varmista, että kaikki aluksella olevat sammuttimet ovat kunnossa. Säilytetäänkö ne turvallisesti ja ovatko ne edelleen toiminnassa? Älä unohda tarkistaa moottoritilan sammutinta, mikäli sinulla on sellainen.

4. Hanki hätälähetin, jos sinulla ei vielä ole sellaista. Pidemmillä purjehduksilla käyttävä kelluva radiolähetin (EPIRB) aktivoituu automaattisesti hätätilanteessa etsintä- ja pelastuspalveluiden hälyttämiseen. Se toimii lähettämällä koodattu viesti hätätaajuudella satelliitti- ja maa-asemien kautta. Joissakin hätälähettimien malleissa on myös sisäänrakennettu GPS, jonka avulla pelastuspalvelut löytävät sinut tarkasti.

5. VHF-radiosi on tärkein turvavaruste, joka veneestäsi löytyy. Käyttämällä VHS-radiota, jossa on myös sisäänrakennettu DSC, parannat merkittävästi turvallisuuttasi voidessasi hyödyntää parannettuja viestintävaihtoehtoja. Nämä vaihtoehdot yhdistävät sinut muihin veneisiin ja pelastusresursseihin, mikä antaa sinulle vahvan ja modernin turvaverkon.

6. Tutustu ensiapupakkaukseen. Onko se ehjä vai puutteellinen? Täydennä ensiapulaukkusi tarvittaessa niin, että sieltä löytyy kaikki tarpeellinen onnettomuuden kohdatessa.